Ângatorpet på Visslemyr har et fuldt moderne hus med alt til weekend og sommerophold.

Visslemyr er skønt område. Elg, tjur, urfugl vildsvin.

VISSLEMYR
 

udbydes af

 Augustenborg Gods

Salg, vurdering og rådgivning vedr. ejendomme

Augustenborg,  2556 Mjölkalånga, S-28291 Tyringe +46 4515-0045

Bybjergvej 15  DK-3060 Espergærde  +45 4913-9658

Fax +45 4913-8035  Tel +45 4913-9658 Mobil  +45 2845-9611

 

info@skov-til-salg.dk

TIL SALG

JAGTEJENDOM    

VISSLEMYR

 

Älmhult Öjhult 1:9-1, 1:9-2, Björstorp 1:32, Ivla 6:15

Areal totalt 518,1439 HA fordelt på ca. 18 HA skov og 500 HA mose, myr, småskov.

Taxeringsvärde samlet     1.278.000 SEK

Pris                              15.000.000 SEK
12.5 MILL DKK

23.600,-/HA

TILBUD ØNSKES

 

Beskrivelse:

Areal – unik samlet  jagtrevir på 1056 tdr. land med jagthus.

Visslemyr er som den danske Vildmosen -  enestående jagtrevir og en storslået natur og dyreliv. Arealet benyttes kun til jagt og er som sådan enestående i skønhed. Her forefindes den natur og ensomhed det moderne menneske behøver. Urfuglen har skogger plads på myren og kommer 10 minutter før solopgang flyvende fra trætoppene til pladsen.   

Vildt: elg, råvildt, svin, dåvildt, ræv, tjur, urfugl, snepper samt diverse småvildt. Der er registreret 200 forskellige vildt arter i området, sporadisk dåvildt. Her er ro og ingen kommer ingen andet end vildtet og jægeren. Jagten vil kunne forbedres væsentligt ved aktive tiltag, forbedringer, foderpladser og fodring. Vildsvinebestanden er stærkt på vej op, og ligeledes elg stammen vil fremover vokse betydeligt.  

 

Der finden 3 gode vildsvinefoderpladser samt over 15 tårne og stiger til jagt. Desuden en jagt og udsigtsfygle köje ved urfugle skoggerpladsen.

Elgjagt afvikles med et lokalt elg lag på samlet 1600 HA med årlig kvote på 14 elge. Kvoten kan ændres år for år. Der er også mulighed for at skifte til flere andre elglag i området

Jagten er glimrende ledet og traditionel svensk elgjagt drevet med elghund, meget seriøst med slagtehus m.v. og jagtlaget har over 100 jagttårne. Der er således mulighed for pürch på elg på egen og de øvrige arealer i sæsonen. Der tilfalder Visslemyr 3+3 parter af afskudt kød, samt 3 pladser på elgjagten pr. dag. Dette er fleksibelt og afhænger af aftaler med lederne ag elglaget.

Al anden jagt foregår frit efter egne regler på Visslemyr. Køber kan frit vælge om dette arrangement skal fortsætte eller ophøre. Egen elg kvote (formodentlig 3 elge) er også mulig for Visslemyr.  J agten har været udlejet til samme jagtlag i 29 år indtil 2007, der findes ikke statestik herfra. Arealet har dog været udlejet en weekend med 4 bukke i resultat, og sælger har selv været på elgjagt i 3 dage - skudt en kalv i det ny jagtlag. Og fået sin del af nedlagt kød. Der rapporteres gode mængder vildt fra deltagerne.

 

Visslemyr kan virke overvældende – der er 2o km rundt om området, og det er da også vigtigt at have kikkert, kompas, gummistøvler med på Visslemyr, store dele er mose, men området kan passeres -  reviret er 6 km langt og 2,2 km på det bredeste sted. En kæmpe randzone hvor der står en del gamle elg tårne. Og mange har i tidens løb gået vild i området – det er en stor charme. Efter nogen tid finder man dog sine egne punkter og træfsteder. Adgang fra 4-6 steder som ligger omgivet af enorme skovområder.

 

Ängatorpet. Björstorp 1:33,

96 kvm med 62 kvm god kælder - IALT 160 KVM . Grunden er 2045 kvm. Status som fritidshus men kvalitet som et helårshus. Hertil et godt udhus til brænde, værktøj og redskaber.   

En dejlig beliggenhed hundrede meter fra Visslemyr med 2 stuer og 2 soveværelser, køkken, baderum, samt en stor kælder under huset – vaskekælder, fyrrum med et moderne brænde fyr samt el patron.

Huset har centralvarme med akkumulatortanke til brænde.  Der er indlagt el og en dejlig glasveranda. Torpet er et rigtigt svensk hus og 1929.

Glasveranda, køkken med spiseplads, stue med parketgulvn mindre stue, badeværelse, god gaderobe og skabsplads, 2 soveværelser, 2 kælderrum og fadebur samt vaskerum. Nyt tag, dobbeltglas. Eget vandværk med godt vand samt 3 kammerbrønd.

 

Kørselsvejledning.

Adgangpunkter. 1

Visslemyr ligger 120 km fra Helsingborg af E-4 til Hamnede. Drej af ved Hamneda til højre - følg vejen 10 km gennem HÅ mod Pjätteryd. Beregn ca. 1 time 20 minutter.

Visslemyr findes ved kommunegrænsen til Älmhult passeres, der er en tidligere ledninggade for el ledninger over vejen.

Alternativt fra København over Broen – Kør til Älmhult vej 23 og videre til Pjätteryd herefter vejen 2 km mod Hamneda til Kommunegrænsen. Visslemyr ligger på begge sider af vejen jfr. kort. Beregn  ca. 1 time 40 minutter.

Adgangpunkter. 2

ør nord – følg vejen 6 km Bjørstorp – følg vejen til et skarpt sving til venstre hvor der ligger et hus på toppen af bakken, umiddelbart derefter går der en vej til højre – drej og følg vejen – første hus på vejen er Ängatorpet, fortsæt 150 m – og Visslemyr passeres på midten på smalleste sted på kortet. Adgangpunkter. 3-4

Tilbage til vejen og svinget – fortsæt her til højre til skildt Ivla. Drej til højre fortsæt til skiltet mod Tittut, drej og følg vejen til skiltet uden synlig tekst til højre – drej højre følg vejen, der kommer store græsmarker – vejen drejer skarpt til venstre dette er nordligste punkt af Visslemyr. 

Der er flere muligheder men dette er de umiddelbare adgangssteder.

 

 

Visslemyr har udover jagten visse potentiel muligheder der fremtidig kan have interesse for eventuel køber, her nævnes :

Tørv, udnyttelse kan på sigt være mulig, dog skal alle tilladelser og myndighedernes godkendelse være på plads. Visslemyr befinder sig klasse 2, hvilket ikke umiddelbart giver tilladelse. Der er 100-200 millioner kbm. Hvilket repræsenterer en høj markedsværdi. Ansøgnuinger tager typisk 6-8 år, tages Sveriges energiplan i betragtning er dette aktiv en mulighed på sigt.

Vindenergi, udnyttelse kan på sigt være mulig, dog skal alle tilladelser og myndighedernes godkendelse være på plads.

Skovendriften på Visslemyr kan på flere måder optimeres, fra grænserne og ind til mosekanten er overalt vejen rundt skovklædt, og alt efter ambition kan der udtyndes løbende, nyplanteres og gødes. Der er løst anslået 75 HA med en 60-100 KBM/HA og skønsmæssigt 7500 KBM samt nogle større områder således at det samlede skovareal må regnes til 125 HA med omtrent 12500 KBM. Det er dog vanskelig skovmark med ikke stor bonitet, men et aktivt skovbrug kan dog blive aktuelt. 

Gødning af skov med fosfor og kalium, hvilket kan øge væksten af skovområderne, udnyttelse kan på sigt være mulig, dog skal alle tilladelser og myndighedernes godkendelse være på plads. Oprensning af grøfter er tilladt efter tilladelse fra Lensstyrelsen, hvilket vil kunne sænke vandniveauet på myren.  

Endvidere kan det være en ide at få en fredning af området og derved opnå erstatning for området, dette er en proces der kan have interesse af en ny ejer, men dette bør overvejes nøje, da brugs og udnyttelses retten indskrænkes.

Der kan etableres en pasningsplan med myndighederne, men dette bør også overvejes nøje, da brugs og udnyttelses retten indskrænkes.

 

Der er mulighed for forbedret skovdrift og udnyttelse af stående træmasse, der okular besigtiget er i størrelsesordenen 6.000 KBM. Der er ikke lavet nogen skovplan eller yderligere registrering. 

 

Besigtigelse af ejendomme på egen hånd efter forudgående aftale med ejeren, der forventer en vis form for diskretion ved besigtigelse.

Sælger forbeholder sig ret til at vælge frit mellem de indkomne tilbud eller at afvise dem.

Der medvirker ikke ejendomsmægler ved handlen, og hus og areal sælges som beset af køber og det påhviler køber selv at undersøge areal størrelser, husets stand, således der i købsaftalen findes en friskrivningsklausul, der er sædvanlig i svensk ejendomshandel, der friskriver sælgeren for fejl og mangler af enhver art.

Ved kontraktens underskrivelse erlægges 10 % i forskud hvorefter resten betales kontant på overtagelsesdagen.

 

Visslemyr er en sjælden liebhaver jagtejendom med en størrelse der yderst sjældent udbydes til salg i et samlet område, selv i Sverige – en selvstændig elg kvote kræves i dag over 425 HA, og man sidder således med gode kort på hånden overfor andre jagtlag. Visslemyr betyder således at jagtlaget er det største i hele området.

 

 

TILBUD ØNSKES 
FRA SERIØS KØBER !


 

 

Visslemyr

Visslemyr är en fastighet om totalt 519 hektar är som gjord för älgjakt och erbjuder

därtill en charmig bostad lämpad för bekväma övernattningar mitt i fastigheten.

Totalarealen uppgår till 519 ha och den huvudsakliga arealen, 501 ha, består av

vidsträckta myrar. Fastigheterna är belägna i ett skifte och ligger i såväl Älmhult

som Ljungby kommun. Avståndet till Helsingborg är cirka 120 km.

 

Jakt

Fastigheterna har tilldelning jaktsäsongen 2008/2009 om 4 vuxna älgar samt 4 kalvar.

Gris. Orre, Tjäder+++ Super Jakt.

Jakten är tillgänglig fr.o.m. tillträdesdagen för köparen.

 

Ängatorpet, Björstorp 1:33

Ängatorpet är beläget mitt i fastigheten ca 100 meter från fastighetsgränsen. Ängatorpet är egentligen ett missvisande namn då byggnaden är fullt vinterbonad och uppvärmningssystemet ger en behaglig värme året runt inomhus.

Bostadsbyggnad är uppförd i 1½ plan med källare under del av byggnaden. Troligtvis är byggnaden uppförd i slutet av 1800-talet och boytan är 96 m² och biytan är 62 m². Innanför punschveranda som är i gott skick ligger hallen och innanför den ligger matsalen med härliga parkettgolv. På nedervåningen fi nns därutöver ett kök med elspis, ett sovrum och badrum med wc och badkar i 60-talsutförande. På övervåningen fi nns två sovrum och en hall, samtliga med samma plankgolv.

I källaren fi nns garage, matkällare, pannrum, pumprum och vedförråd.

Vattenburen centralvärme med uppvärmning från nu vedpanna från år 2000 med elpatron samt två ackumulatortankar om 500 liter vardera. Avlopp till trekammarbrunn samt enskilt vatten från grävd brunn.

 

 

Rättsförhållanden

Fastigheter

Älmhult Öjhult 1:9, Ljungby Björstorp 1:32 och Ljungby Ivla 6:15

samt Ljungby Björstorp 1:33.

 

Areal

Arealen uppgår till 519 ha fördelat enligt följande:

 

Skogsmark 18 ha - 36 ha  Virkesforråd:    4000 KBM

 

Impediment 501 ha

 

Torv på fastigheten beräknat til 1000,- / ha i 45 år.

 

Totalt 519 ha

 

Ägare

Carl Szabad

 

Fastigheterna har följande taxeringsvärde för 2007

Tomtmark 107 000 kr

Bostadsbyggnad 182 000 kr

Skogsmark 304 000 kr

Impediment 1 216 000 kr

Totalt 1 809 000 kr

 

Försäljningsförutsättningar

Förfarande

Köparen har enligt Jordabalken en långtgående undersökningsplikt.

Denna fastighetsbeskrivning skall endast ses som ett hjälpmedel vid besiktning av fastigheten.

Skogsinventeringen är enbart en uppskattning av skogens volym, ålder, trädslagsfördelning m.m

och grundar sig inte på någon exakt mätmetod. Det åligger varje intressent att för egen del eller

med sakkunnig hjälp noga undersöka området och kontrollera fastighetens skick. Denna beskrivning kan ej läggas till grund för talan enligt Jordabalken.

Egendomen säljs i sin helhet eller i delar genom anbudsgivning.

 

En intressent skall vara medveten om att ett anbud, oavsett om det

är skriftligt eller muntligt, ej är bindande, varken för köpare eller säljare, förrän ett köpekontrakt

undertecknats av köpare och säljare.

 

Villkor

Vid kontraktstecknandet skall 10 % av köpeskillingen erläggas i handpenning och på tillträdesdagen

skall resterande köpeskilling erläggas kontant.

 

Tillträde

Tillträde sker enligt överenskommelse.

 

Visning

Besiktning av fastigheten kan ske på egen hand. Vederbörlig hänsyn skall tas till omkringboende,

jakt och skog samt djur.

 

Vägbeskrivning

Från E4, sväng av vid Hamnede, avfart 78. Kör österut mot Pjätteryd i

ca 10 km. (Om ni kommer från Älmhult sväng av i Pjätteryd vid blå skylt Hamnede.

Följ vägen västerut ca 4 km.)

Sväng av norrut vid gul skylt Björstorp 7. Följ vägen 2,4 km.

Efter cirka 2,4 km vid Änganäs kommer en 90 graders kurva till vänster. Sväng höger

direkt efter kurvan och följ vägen i 500 meter, då är ni framme vid Ängatorpet.

 

 

Pris kr. 15 mill.